Zelf Je Woning Verkopen?
06 april 2019 
in Vlog
2 min. leestijd

Zelf Je Woning Verkopen?

Meer Informatie

Denk je er ook aan om zelf je woning te verkopen? Wil je graag de dure makelaarskosten uitsparen door zelf het heft in handen te nemen? En stel je ook wel eens de vraag of je dat allemaal zelf zou kunnen? Wij kunnen je alvast op weg helpen om de juiste stappen te nemen, precies door de juiste vragen te stellen.

Bitmoji Image

Hallo, mijn naam is Philippe Kenens, zaakvoerder van Online Vastgoed. Wij helpen eigenaars in de regio Limburg om hun woning zelf te verkopen. Dit doen we door de eigenaars te ondersteunen in online-marketing en sociale media. Kortom, ideaal voor iemand zoals jij die overweegt om de makelaarscommissie uit te sparen.

Oh ja, ik had het er net over dat we je op weg kunnen helpen om de juiste stappen te nemen.
Welnu, door de juiste vragen te stellen, kan je al een goed beeld vormen over de do’s en dont’s bij het te koop stellen van je woning, met andere woorden; wat moet je zeker doen? of, wat mag je vooral niet doen? Een aantal van deze vragen zullen je beslist helpen om de juiste stappen te nemen, en zo je woning vlotter te verkopen.

Bitmoji Image

Eén van de vragen die je kan stellen is: Hoe bepaal je de vraagprijs van je woning? Betaal je hiervoor een erkende schatter om de verkoopwaarde te kennen? Of laat je een notaris uit de streek komen om vrijblijvend de verkoopwaarde te bepalen? Of misschien laat je wel verschillende erkende makelaars komen om gratis de verkoopwaarde te bepalen?

Een andere vraag kan zijn: Welke attesten heb je nodig alvorens je je woning te koop stelt? EN wie doet hiervoor de aanvraag? Denk bijvoorbeeld aan het EPC, het Elektriciteitsattest, de Watertoets, het Bodemattest, … en dan spreken we nog niet over alle andere documenten die je moet voorleggen aan de kandidaat-kopers.

Wil je meer weten welke vragen en antwoorden je kunnen helpen om je woning vlotter te verkopen? Ben je ook benieuwd hoe andere eigenaars dit aanpakken? Klik dan op Meer Informatie.

En denk erom: Je kunt pas de juiste vraag stellen, als je niet bang bent voor het antwoord.

Reactie plaatsen