Hoe kan ik mijn woning promoten? (4/10)
19 november 2019 
4 min. leestijd

Hoe kan ik mijn woning promoten? (4/10)

 

Dit blog-bericht en deze video maken deel uit van een 10-delige videoreeks “Waarom is mijn woning vandaag nog steeds niet verkocht?”. Wil je hierover meer weten? Klik hier om je in te schrijven en ontvang de volgende dagen (om de andere dag, behalve op zondag) een mail met daarin telkens één van de redenen waarom je woning nog niet is verkocht.

Hallo, vandaag wil ik het graag even hebben over de promotie van je woning. Te weinig en soms ook te veel promotie is een belangrijke reden waarom een huis of appartement niet wordt verkocht.
Te veel promotie maken wekt namelijk de indruk dat je je woning niet verkocht krijgt. En te weinig promotie heeft als gevolg dat je niet genoeg potentiële kopers bereikt.
Wil je meer weten over een goede mix van promotiemiddelen voor je woning? Lees dan verder.

Tegenwoordig zijn er veel promotiemiddelen die je in kunt zetten om je woning te verkopen. Bijna elke traditionele makelaar maakt gebruik van een mix van promotiemiddelen om een woning onder de aandacht te brengen van potentiële kopers:
– Bord te koop in de tuin of poster aan het raam
– Advertenties in verschillende kranten en bladen
– Brochures
– Websites zoals Immoweb, Zimmo, of andere portaalsites
– Website van de makelaar
– Raampresentatie op kantoor van de makelaar
– Email sturen naar alle geïnteresseerde woningzoekenden van het kantoor
– Buurtmailing door middel van flyers in de directe omgeving van het pand
Maar wist je dat er nog meer websites zijn waar je je woning kunt promoten? En wist je dat er nog meer middelen zijn om je woning te promoten? Of dat er nog andere en misschien wel betere media bestaan waar je je woning kunt presenteren?
Op hoeveel websites wordt je woning vandaag gepresenteerd? Des te meer potentiële kopers je bereikt, des te groter is de kans dat je woning sneller verkocht wordt. Plaats je huis of appartement daarom op meerdere websites met huizenaanbod. Ik geef je alvast een overzicht van de grootste en meest bekende vastgoed-websites:
– Immoweb.be
– Zimmo.be
– Immoscoop.be
– Immovlan.be
– Vitrine.be
– Immoproxio.be
– Realo.be
– Tweedehands.be
Is jouw woning al op meerdere websites te vinden? Dan wordt het tijd om de promotie verder uit te breiden naar een paar websites met een gigantische hoeveelheid bezoekers. Want er mag niemand meer zijn die niet weet dat jouw woning te koop staat! En dan heb ik het natuurlijk over:
– Facebook
– Google
Deze websites hebben meerdere mogelijkheden om je woning heel doelgericht te adverteren. Het vereist wel wat tijd om uit te zoeken hoe dit precies werkt, maar als je er de tijd voor neemt, kun je tegen een gering budget het websitebezoek naar je woning fors vergroten.
En vergeet niet, des te meer mensen weten dat jouw woning te koop staat, des te groter de kans dat je een koper vindt.
Heb je hierover vragen? Stuur dan even een bericht via het contactformulier.

Tot volgende video.

Reactie plaatsen