Hoe doet jouw woning het bij de speeddate? (1/10)
28 juni 2019 
4 min. leestijd

Hoe doet jouw woning het bij de speeddate? (1/10)

 

Dit blog-bericht en deze video maken deel uit van een 10-delige videoreeks “Waarom is mijn woning vandaag nog steeds niet verkocht?”. Wil je hierover meer weten? Klik hier om je in te schrijven en ontvang de volgende dagen (om de andere dag, behalve op zondag) een mail met daarin telkens één van de redenen waarom je woning nog niet is verkocht.

Hallo, ben je benieuwd naar de eerste reden waarom jouw woning vandaag nog steeds niet verkocht is? Kijk dan verder. Eerst geef ik je wat achtergrond informatie over hoe de meeste mensen lezen en zoeken op het internet. Heb je er wel eens bij stil gestaan hoe je een website-pagina bekijkt of leest? Als je er op let, zal het je opvallen dat je niet van boven naar beneden leest, maar dat je een pagina scant. Vind je niet meteen wat je zoekt, dan klik je verder in soms minder dan een seconde. Dit geldt ook voor mensen die op zoek zijn naar een andere woning. Misschien wel jouw woning! Zorg daarom altijd voor een onvergetelijke eerste indruk! Want je krijgt namelijk nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken! Benieuwd hoe je dit doet? Bekijk dan deze video. Lees je liever? Ga dan naar dit blog-bericht op onze website.

Bitmoji Image

Maar hoe zoek je nu eigenlijk een huis op internet? Als je huis of appartement momenteel te koop staat, dan heb je zelf ongetwijfeld ook al eens gezocht naar een andere woning, al was het maar louter ter informatie. De zoektocht begint in de meeste gevallen uiteraard op internet. Vastgoed portaalsites zoals Immoweb en Zimmo zijn voor het huizenaanbod in Vlaanderen veruit de meest gekende en meestbezochte vastgoed-websites. Daarnaast heb je ook Immovlan, Immoscoop, Immoproxio, Realo …

De eerste stap op zo’n vastgoed-website is dat je in het zoekscherm de plaats invult waar je wilt wonen en vervolgens de prijscategorie waarbinnen je zoekt. Het resultaat dat je te zien krijgt, is een lijst met woningen. Dit kun je natuurlijk nog verder verfijnen. En? valt jouw woning wel voldoende op in de lijst met gevonden woningen? Als je eenmaal een lijst met woningen gevonden hebt, dan begint het speeddaten. Je scant de lijst met woningen in minder dan 3 seconden op foto, adres en plaats. Spreekt de foto van een woning je aan, dan klik je algauw door naar de presentatie van deze woning. Een goede foto van de voorgevel kan dus het verschil maken tussen te koop en verkocht!

Bitmoji Image

Bekijk nu eens de foto van jouw woning op de vastgoed-websites. Vergelijk deze eens met de foto’s van vergelijkbare woningen in je dorp of stad. Valt je woning wel genoeg op? Klopt het plaatje of zijn er zaken voor verbetering vatbaar? Hier volgt alvast een checklist voor een optimale foto van je woning:

  • Heb je rekening gehouden met het weer en de stand van de zon? Een woning met de zon op de voorgevel en een mooi blauwe lucht scoort altijd. Is je woning goed zichtbaar op de foto? Staan er geen bomen of struiken voor die het zicht op de gevel belemmeren?
  • Heb je alle storende elementen verholpen, opgeruimd of verplaatst? Denk hierbij aan rolluiken die nog dicht zijn, scheef hangende gordijnen, vuilnisbakken, geparkeerde auto’s of gestalde fietsen vóór de woning, bouwmaterialen, of gewoonweg rommel.
  • Is de foto aangepast aan het seizoen? Met andere woorden heb je geen sneeuwfoto’s op de vastgoed-websites staan, terwijl het hoog zomer is?
  • Ligt je voortuin er verzorgd bij? Investeer bijvoorbeeld eens in mooie plantenbakken met kleurrijke beplanting die je ook in de tuin van je nieuwe woning kunt plaatsen.
  • Heb je het juiste perspectief gebruikt? Is er voldoende diepte in de foto te zien?
  • Is er een goede verhouding tussen je woning, de voortuin, de straat en de lucht? Te veel lucht doet je huis kleiner overkomen.
  • Is het in één oogopslag duidelijk over welk huis of appartement het gaat? Plaats eventueel met behulp van een fotobewerkingsprogramma een opvallend kader om je rijhuis of appartement.
  • Is de voorzijde van je huis niet aantrekkelijk of woon je in een appartement? Gebruik dan de mooiste foto van binnen. De foto valt meer op en geeft meteen een betere indruk.

Zo, dat is reden nummer één. Tijd voor actie! Pak snel je camera of smartphone en ga meteen aan de slag met de foto van de voorgevel van je woning. Gebruik de bovenstaande checklist om de foto te optimaliseren. Besteed er gerust wat tijd aan! Maak vooral veel foto’s vanuit verschillende standpunten en op verschillende momenten van de dag en vergroot de kans dat je woning wél bekeken wordt tijdens de speeddate. Heb je hierover vragen of opmerkingen? Stel je vraag in het contactformulier.

In de volgende video ontvang je reden nummer twee. Dit is misschien wel één van de meest onderschatte mogelijkheden om je huis sneller en beter te verkopen.

Tot volgende video.

Reactie plaatsen