Heb je wel eens van VerkoopStyling gehoord? (2/10)
15 november 2019 
5 min. leestijd

Heb je wel eens van VerkoopStyling gehoord? (2/10)

 

Dit blog-bericht en deze video maken deel uit van een 10-delige videoreeks “Waarom is mijn woning vandaag nog steeds niet verkocht?”. Wil je hierover meer weten? Klik hier om je in te schrijven en ontvang de volgende dagen (om de andere dag, behalve op zondag) een mail met daarin telkens één van de redenen waarom je woning nog niet is verkocht.

Hallo, heb je wel eens een auto verkocht via 2dehands.be of een andere website? Wat deed je alvorens iemand je had gebeld om een proefrit te komen maken? Laat me raden, naar de carwash? Kleine krasjes repareren. En het interieur van je auto sloeg je ook niet over zeker? Misschien nog een lekker geurtje erin en voilà! Je auto was weer zo goed als nieuw en klaar om verkocht te worden. Je auto poetsen en opruimen voordat je ‘m verkoopt. Het klinkt voor iedereen logisch en herkenbaar. Hoe anders is het dikwijls bij de verkoop van een woning denk je? Geregeld kom je nog woningen op internet tegen waarbij het lijkt alsof er een bom ontploft is in huis. Vergelijk de proefrit in je auto nu eens met de eerste bezichtiging van je woning.

Zorg ervoor dat je woning altijd opgeruimd en gepoetst is, fris ruikt, dat je persoonlijke spullen netjes opgeborgen zijn en dat kleine mankementen verholpen worden. Maar met alleen schoonmaken en opruimen red je het niet altijd. Meestal is er wel wat meer nodig.

Waarschijnlijk vraag je je al enige tijd af waarom er niemand op je woning afkomt of waarom kijkers telkens weer afhaken als ze je woning hebben gezien. Het zou wel eens te maken kunnen hebben met de presentatie van je woning. Maar hoe presenteer je nu je woning zó dat het onweerstaanbaar wordt voor potentiële kopers? Het antwoord is: VERKOOPSTYLING

In Amerika of in Engeland is een woning verkopen zonder deze eerst te re-stylen haast ondenkbaar. In België en in Nederland begint de toegevoegde waarde van verkoopstyling ook stilaan ingeburgerd te worden bij veel huizenverkopers. Verschillende onderzoeken tonen immers aan dat woningen sneller én tegen betere prijzen verkocht worden door verkoopstyling.

Maar eerst wil ik toch een misverstand uit de weg ruimen. Door TV-programma’s zoals de TV-makelaar en Huizenjacht denken veel mensen bij verkoopstyling aan het opnieuw inrichten van woningen met mooie, nieuwe meubels en accessoires. Maar in de praktijk is verkoopstyling wel meer dan met wat “kussentjes gooien” of een likje verf aanbrengen.

Kleine aanpassingen in de indeling of inrichting kunnen al een groot verschil maken en leiden tot de verkoop van je woning. Zo kan een beperkte investering van 1.000 Euro soms een meerwaarde van 10.000 Euro betekenen of kan dit leiden tot een snellere verkoop. 
Het gaat er namelijk om dat jouw huis of appartement zo veel mogelijk wordt afgestemd op de woonwensen van de doelgroep. Hierbij worden de sterke punten van je woning zo veel mogelijk benadrukt terwijl de minder sterke kanten wat minder worden geaccentueerd. 

In 80% van de gevallen wordt al veel resultaat bereikt met het verplaatsen of tijdelijk verwijderen van één of meerdere meubels of accessoires. Voor leegstaande woningen kan ook een compleet nieuwe inrichting tijdelijk gehuurd worden.

En hoe is het nu met jouw woning? Is deze momenteel wel commercieel genoeg? Is jouw woning al ingericht en ingedeeld in de smaak van mogelijke kopers? Heb jij voor de verkoop van je woning al een verkoopstylist ingeschakeld? Nog niet? Dat zou wel eens een reden kunnen zijn waarom jouw woning vandaag nog steeds niet verkocht is.

Dus, er is werk aan de winkel. Bel je makelaar op en meld hem dat je een verkoopstyling-advies voor je woning wilt. Heb je geen makelaar, of heeft die geen goed adres, stuur dan even een bericht via het contactformulier. Dan breng ik je wel in contact met een aantal vastgoed-stylisten.

Zo, dat was reden nummer twee. In de volgende video gaan we het hebben over hoe je je pand kan “verbranden’. Dit is weerom een belangrijke reden waarom jouw woning niet verkocht raakt.

Tot volgende video.

Reactie plaatsen